Ga naar hoofdinhoud

Dinsdag was het de derde dinsdag van september, oftewel prinsjesdag. De Miljoenennota 2025 bevat een reeks maatregelen die gericht zijn op het versterken van de economie, het verbeteren van de koopkracht, en het aanpakken van urgente maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, zorg en onderwijs. Zo worden er aanzienlijke investeringen gedaan in duurzaamheid en wordt de belasting op gas verlaagd om de energierekening te verlichten​.

Daarnaast heeft de Miljoenennota ook belangrijke gevolgen voor de uitzendbranche, met name op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen en economische vooruitzichten. Zo bevat de nota maatregelen om de werkgelegenheid te stimuleren en personeelstekorten aan te pakken, wat direct impact heeft op de vraag naar flexibel personeel via uitzendbureaus.

Het kabinet draagt bij aan leren en ontwikkelen, om de duurzame inzetbaarheid van werkenden en het verdienvermogen van werkgevers te vergroten. De beleidsinstrumenten onder het thema leven lang ontwikkelen (LLO) stimuleren en faciliteren mensen om zichzelf verder te ontwikkelen en duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Meer gedetailleerde informatie over hoe deze maatregelen de uitzendbranche beïnvloeden, kun je vinden in het volledige document van de ABU. Lees verder via: Miljoenennota 2025

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!